Psihoterapija i savjetovanje

Psihoterapija podrazumijeva strukturisani proces koji se odvija po jasnim pravilima, planski i sa određenim terapijskim ciljem. U psihoterapijskom procesu posebno edukovani stručnjak – psihoterapeut, pomaže klijentu da ispuni svoje ciljeve i dođe do željene promjene. Terapeut sa klijentom uspostavlja odnos povjerenja i saradnje, na temelju kojeg podstiče klijenta da ranije naučene načine razmišljanja i ponašanja zamijeni novim. Psiholozi u našem savjetovalištu koriste naučno zasnovane terapijske principe i metode kognitivno-bihejvioralne terapije (REBT i ACT).

“Psihoterapija može biti jedna od najvećih i najnagrađujućih avantura. Sa sobom ume da donese najdublja osećanja sopstvene vrednosti, svrhe i bogatstva življenja” – Eda Leshan

depresija

Proces tugovanja je prirodan način reagovanja na neželjene životne događaje. Ipak, ako potištenost traje duži vremenski period, te se negativno odražava na svakodnevne aktivnosti, moguće je da je riječ o depresivnoj epizodi.

Pročitaj više

stres

Sve brži tempo života, manjak vremena, obrazovanje, međuljudski odnosi, poslovna nesigurnost i mnogi drugi faktori su stalan izvor stresa koji ima različite posljedice po naše zdravlje.

Pročitaj više

anksioznost

Intenzivna osjećanja anksioznosti (nervoze, napetosti) su česte emocionalne tegobe koje zahvataju sve dobne grupe. Iščekivanje je često jedan od važnih elemenata anksioznosti.

Pročitaj više

okp

Opsesivno-kompulzivni poremećaj spada u grupu anksioznih poremećaja, a karakteriše ga postojanje opsesivnih misli, ideja ili slika, kao i prinudnih radnji čija je primarna funkcija poništavanje ovih neželjenih unutrašnjih sadržaja.

Pročitaj više

Panični napadi

Panični napadi predstavljaju iznenadne i naizgled neobjašnjive epizode intenzivne uznemirenosti i straha, koje su praćene različitim tjelesnim i emocionalnim simptomima, te pogrešnim kognitivnim interpretacijama.

Pročitaj više

Utisci klijenata

Blog

Psihološko profilisanje

Kako uspješno izabrati zaposlenika?

Zapošljavanje pravih ljudi, koji će svojim karakteristikama najbolje odgovarati ciljanom radnom mjestu, jedan je od najvažnijih aspekata za rast i optimalno…

Pročitaj više

Komunikacija sa malom djecom

Komunikacija sa malim ljudima

Djeca su mali ljudi koji osjećaju, opažaju i analiziraju. Nivo složenosti ovih psihičkih procesa naravno nije jednak nivou odrasle osobe,…

Pročitaj više

Kako pronaći sebe?

Ti nisi račun od 10 KM izgubljen u prošlogodišnjem zimskom kaputu…

Pročitaj više

Ograničena ponuda

25% popusta na prvi susret!

Zakaži termin